Instagram
   Följ oss rosakortet elevportalen

AM-Moped, (Eu-moppe eller klass 1)


AM-behörighet, äntligen! Med körkortet kommer en stor FRIHET men också ett stort ANSVAR - som 15-åring ute i trafiken är en bra utbildning ett måste för din och andras trafiksäkerhet. PÅ ROSA KORTET har vi utbildning för körkort behörighet AM. Vi erbjuder olika sätt att studera till körkortet.Vår AM-utbildning är uppdelad i ett antal steg som alla är obligatoriska. Först gör du dina teorilektioner, totalt 8 timmar, sedan följer 1 timmas körning på manöverbana och till slut 3 timmar körning i trafik. (Totalt utbildas du i minst 12 timmar). Hela utbildningen måste vara godkänd innan den rapporteras till Trafikverket. När rapporteringen är gjord (det gör vi på trafikskolan) så kan vi boka ditt teoriprov. För att få din behörighet behöver du göra ett godkänt teoriprov vid Trafikverket.

På vilket sätt du studerar beror på hur du gör ditt teoriprov.


Dessa studiesätt finns hos ROSA KORTET:


Teoriprov på dator,
med eller utan ljudstöd och alternativt med "förlängd tid".

Teoristudierna vid Rosa Kortet sker i storgrupp (max 16 elever) om du väljer att göra ditt teoriprov på dator. Självklart studerar du även körkortsteorin hemma, via böcker och tester på datorn. Hos oss har du fri tillgång till alla datatester så du kan göra dem hur många gånger du vill. Du kan även komma till trafikskolan för att plugga, med egen dator/surfplatta använder du vårat wifi eller så lånar du en platta här på skolan.Muntlig teori

Det finns även en möjlighet att genomföra teoristudierna muntligt med speciellt utbildade trafiklärare. När man pluggar muntligt bokar man lektion med trafikläraren, tillsammans sitter ni vid dator. Eleven ser bara en bild och trafikläraren ställer frågor kring bilden. Precis som ett muntligt prov går till. Muntligt prov kan sökas av den som har dyslexi eller läs- och skrivsvårigheter, även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som leder till läs- och skrivsvårigheter kan få godkänt att genomföra provet muntligt. Ansökan genomförs på trafikskolan, du behöver inte ha en fastställd diagnos för att kunna söka muntligt prov. Kontakta oss för mer information.


Oavsett hur man studerar är det 8 timmar obligatorisk lärarledd teori som gäller.
Körlektioner:


Vi har två mopeder, Peugeot Streetzone, som är lätta och trevliga att köra. För utbildningen måste du ha en egen hjälm samt bra kläder. Manöverbanan är ett obligatoriskt moment som vi gör innan du kör ute i trafik, här lär du känna mopeden och övar på hanteringen av mopeden. När du är godkänd på manöverbanan (du kör och läraren står bredvid, vid behov visar vi övningarna, du kommer även att behöva skjutsa någon) så bokar du dina körlektioner i trafik. I trafik åker du på en moped och trafikläraren på en annan.

Kom ihåg att du måste ha ett körkortstillstånd. transportstyrelsen.se
För att få övningsköra måste du vara 14 år och 9 månader. För att skriva ditt teoriprov måste du ha fyllt 15 år.Kursdatum för 2018 AM-teorikurser:


#trafiksäkraungdomar26-27 feb - fullbokad!
21-22 april
5-6 maj
18-19 juni
6-7 aug
​15-16 sept
Vi försöker alltid planera din utbildning så det inte stör tiderna i grundskolan.
Rosa Kortet


Wallingatan 15,

78434 Borlänge

Tel: 0243- 121 00

E-mail: info@rosakortettrafikskola.se

© Utvecklad av Viktor Erik Johansson, viktorvej@gmail.com