Instagram
   Följ oss rosakortet elevportalen

Körkort Behörighet B


På ROSA KORTET har vi utbildning för körkort behörighet B. Vi erbjuder olika sätt att studera till körkortet.


TEORI

Vilket sätt du väljer att studera på grundar sig i det teoriprov du genomför hos trafikverket. Du kan genomföra teoriprovet på följande vis:


  1. Teoriprov på dator
  1. Teoriprov på dator - med ljudstöd
  1. Teoriprov på dator - med förlängd provtid (Måste ansökas om)
  1. Muntlig teori (Måste ansökas om)
  1. Tolkprov (Måste ansökas om)
  1. Läs mer om de olika varianterna av prov på trafikverket.se

Dessa studiesätt finns hos ROSA KORTET:


Teoristudier på dator, med eller utan ljudstöd.

Du får tillgång till datafrågor via elevcentralen* som kan genomföras på trafikskolan (med våra datorer eller ta med dig egen dator/surfplatta) och hemifrån genom att logga in i elevcentralen.


*Elevcentralen finns på 45 olika språk. (Dock behöver vi kunna föra en dialog och förstå varandra för att genomföra körlektioner. Svenska eller engelska pratar våra lärare idag. Våra böcker finns även de tyvärr endast på svenska eller engelska.)


Teoriforum
På trafikskolan har vi Teoriforum (teorilektioner) med olika teman, vi har också tid för frågor, diskussioner och önskemål om innehåll. Du kan även sitta i grupprummet och studera vid dina frågor samtidigt som du har möjlighet att få hjälp av trafikläraren. Teoriforumen har olika startdatum - se sidan med datum.

Muntlig teori

Det finns även en möjlighet att genomföra teoristudierna muntligt med speciellt utbildade trafiklärare. När man pluggar muntligt bokar man lektion med trafikläraren, tillsammans sitter ni vid dator. Eleven ser bara en bild och trafikläraren ställer frågor kring bilden. Precis som ett muntligt prov går till. Muntligt prov kan sökas av den som har dyslexi eller läs- och skrivsvårigheter, även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som leder till läs- och skrivsvårigheter kan få godkänt att genomföra provet muntligt. Ansökan genomförs på trafikskolan, du behöver inte ha en fastställd diagnos för att kunna söka muntligt prov. Kontakta oss för mer information.


KÖRLEKTIONER


Manuell bil eller automat!

Dina körlektioner planerar du tillsammans med din trafiklärare. Under hela utbildningen följer vi teori och körning enligt din personliga utbildningsplan. Antalet körlektioner varierar mellan varje elev, du och din trafiklärare bygger en planering då ni kört tillsammans vid 2-3 tillfällen. Vi anpassar dina körlektioner efter dina behov med "mellis-paus" och bensträckare om det behövs.

På Rosa Kortet kan du välja mellan manuell bil eller automat. Många ser automatbilen som en begränsning - det är långt ifrån en begränsning - Den ger dig frihet! Känns det stressigt, svårt eller rent av omöjligt att arbeta med tre pedaler, koppling, dragläge. Många upplever stressen av bara start/stopp som en stor panik. Då är automatbilen ett mycket bra alternativ. Från att inte ha körkort alls får du då ett helt vanligt körkort med en liten kod som talar om att du bara får köra automatväxlade bilar - Vilken frihet! Om du i framtiden skulle vilja uppgradera dig till manuell bil så krävs en uppkörning, inget nytt körkortstillstånd eller teoriprov. Anledningarna till att ta ett körkort med automat kan vara många, rådfråga oss på trafikskolan om du känner dig osäker.


INTENSIVUTBILDNING
Att ta sitt körkort intensivt är en väldigt speciell process som kanske är den bästa lösningen för dig. Det är ett högt tempo och mycket fakta och kunskap ska rotas djupt på kort tid. Samtidigt är det perfekt om du har ett tajt schema och kan utnyttja sommarlov och semesterveckor/dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din utbildning. Eftersom vår trafikskola arbetar med att individanpassa alla utbildningar så finns möjligheten att planera det intensivt men vi har inga specifika kursstarter. Du väljer själv när du vill köra igång (i mån av plats). Obligatoriska moment bokas efter planering med trafikläraren och efter uppfyllda kunskapskrav. Ring och hör med oss om vårt upplägg passar dig.

Vår trafikskola ligger mitt i centrala Borlänge, du har möjligheter att boka boende inom gångavstånd. Vi ligger ett stenkast från Borlänge Resecentrum.


OBLIGATORIUM

Riskettan

Riskettan, den obligatoriska riskutbildningen genomför du hos oss på Rosa Kortet. Både inskrivna samt ej inskrivna elever kan göra Riskettan hos oss.


Halkbana
Vi åker till skid-carbanan i Grängesberg. Kursen är 3 timmar, men transport fram och tillbaka till skolan måste du räkna med 5 timmar. Endast inskrivna elever åker med oss till halkbanan, halkbanan bokar du med din trafiklärare efter godkända övningar 1-10. Utbildningen genomförs av personalen på halkbanan.
Allergi-information:
Våra trafiklärare har alla pälsdjur hemma och päls kan eventuellt följa med kläder in i bilarna. På trafikskolan är pälsdjur INTE välkomna. Kontakta oss om du är osäker.


Vi har 3 VW Polo manuella, en VW Golf manuell och 1 VW Golf automat.Vår stora teorisal, ta med din dator/platta för att plugga teori (eller låna vår). Sitt med kompisgänget vid ett runt bord eller plugga lite avslappnat i soffan.


Arbetsrum, där vi pluggar muntlig teori.


Ring oss för mer information om att plugga muntlig teori och göra muntligt teoriprov.
Rosa Kortet


Wallingatan 15,

78434 Borlänge

Tel: 0243- 121 00

E-mail: info@rosakortettrafikskola.se

© Utvecklad av Viktor Erik Johansson, viktorvej@gmail.com