Personbil

 

Ett stort steg i livet- vi hjälper dig hela vägen!

Rosa Kortet har vi utbildning för körkort behörighet B. Vi erbjuder olika sätt att studera till körkortet. Du och din trafiklärare planerar tillsammans upp utbildningen. Vi rekommenderar att du kör regelbundet för att få ett flyt i utbildningen, du kan även välja att göra en intensivutbildning, mer info längre ner.

 

 

Teoristudier:

Vilket sätt du väljer att studera på grundar sig i det teoriprov du genomför hos trafikverket. Du kan genomföra teoriprovet på följande vis:

 

 

Teoriprov på dator

Teoriprov på dator - med ljudstöd

Teoriprov på dator - med förlängd provtid (Måste ansökas om)

Muntlig teori (Måste ansökas om)

Tolkprov (Måste ansökas om)

- Läs mer om de olika varianterna av prov på trafikverket.se

 

 

Dessa studiesätt finns hos ROSA KORTET:

Teoristudier på dator, med eller utan ljudstöd.

Du får tillgång till frågor via elevcentralen.se eller appen Körkort Nu. Du väljer själv vilken nivå av appen du vill arbeta med. I nivå "Frågor" har du tillgång till flera 1000 olika frågor uppdelade på rubriker och i sluttest. På nivå Köra Bil har du text, filmer, bilder med mera direkt i appen - du behöver inte köpa böcker till - allt finns i appen.

 

 

Teoriforum

På trafikskolan har vi Teoriforum (teorilektioner) med olika teman, vi har också tid för frågor, diskussioner och önskemål om innehåll. Du kan även sitta i grupprummet och studera vid dina frågor samtidigt som du har möjlighet att få hjälp av trafikläraren. Teoriforumen har olika startdatum - se sidan med datum.

 

Muntlig teori

Det finns även en möjlighet att genomföra teoristudierna muntligt med speciellt utbildade trafiklärare. När man pluggar muntligt bokar man lektion med trafikläraren, tillsammans sitter ni vid dator. Eleven ser bara en bild och trafikläraren ställer frågor kring bilden. Precis som ett muntligt prov går till. Muntligt prov kan sökas av den som har dyslexi eller läs- och skrivsvårigheter, även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som leder till läs- och skrivsvårigheter kan få godkänt att genomföra provet muntligt. Ansökan genomförs på trafikskolan, du behöver inte ha en fastställd diagnos för att kunna söka muntligt prov. Kontakta oss för mer information.

 

 

Körlektioner

Dina körlektioner planerar du tillsammans med din trafiklärare. Under hela utbildningen följer vi teori och körning enligt din personliga utbildningsplan. Antalet körlektioner varierar mellan varje elev, du och din trafiklärare bygger en planering då ni kört tillsammans vid 2-3 tillfällen. Vi anpassar dina körlektioner efter dina behov med "mellis-paus" och bensträckare om det behövs.

 

Automatkörkort!

På Rosa Kortet kan du välja mellan manuell bil eller automat. Många ser automatbilen som en begränsning - det är långt ifrån en begränsning - Den ger dig frihet! Känns det stressigt, svårt eller rent av omöjligt att arbeta med tre pedaler, koppling, dragläge. Många upplever stressen av bara start/stopp som en stor panik. Då är automatbilen ett mycket bra alternativ. Från att inte ha körkort alls får du då ett helt vanligt körkort med en liten kod som talar om att du bara får köra automatväxlade bilar - Vilken frihet! Om du i framtiden skulle vilja uppgradera dig till manuell bil så krävs en uppkörning, inget nytt körkortstillstånd eller teoriprov. Anledningarna till att ta ett körkort med automat kan vara många, rådfråga oss på trafikskolan om du känner dig osäker.

 

 

INTENSIVUTBILDNING

Att ta sitt körkort intensivt är en väldigt speciell process som kanske är den bästa lösningen för dig. Det är ett högt tempo och mycket fakta och kunskap ska rotas djupt på kort tid. Samtidigt är det perfekt om du har ett tajt schema och kan utnyttja sommarlov och semesterveckor/dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din utbildning. Eftersom vår trafikskola arbetar med att individanpassa alla utbildningar så finns möjligheten att planera det intensivt men vi har inga specifika kursstarter. Du väljer själv när du vill köra igång (i mån av plats). Obligatoriska moment bokas efter planering med trafikläraren och efter uppfyllda kunskapskrav. Ring och hör med oss om vårt upplägg passar dig.

 

 

Vår trafikskola ligger mitt i centrala Borlänge, du har möjligheter att boka boende inom gångavstånd. Vi ligger ett stenkast från Borlänge Resecentrum.

 

 

OBLIGATORIUM

 

Riskettan

Riskettan, den obligatoriska riskutbildningen genomför du hos oss på Rosa Kortet. Både inskrivna samt ej inskrivna elever kan göra Riskettan hos oss.

 

 

Halkbana

Vi åker till skid-carbanan i Grängesberg. Kursen är 3 timmar, men transport fram och tillbaka till skolan måste du räkna med 5 timmar. Endast inskrivna elever åker med oss till halkbanan, halkbanan bokar du med din trafiklärare efter godkända övningar 1-10. Utbildningen genomförs av personalen på halkbanan.

 

 

 

 

 

Allergi-information:

Våra trafiklärare har alla pälsdjur hemma och päls kan eventuellt följa med kläder in i bilarna. På trafikskolan är pälsdjur INTE välkomna. Kontakta oss om du är osäker.

 

 

RISKETTAN

Obligatorisk riskutbildning för alla som skall ta körkort behörighet B. 700 kr för inskrivna elever eller 800 kr för ej inskrivna.

 

 

Fredag 4 Januari (Fullbokad)

Fredag 18 Januari

Fredag 25 Januari (Fullbokad)

Fredag 15 Februari

Fredag 8 Mars

Fredag 29 Mars

Fredag 26 April (Påsklov)

 

 

 

Förbokas via mejl eller telefon 0243 - 121 00

TEORIFORUM - för inskrivna elever

Torsdagar Klockan 15.45 - 17.15

 

Teoriforum kräver en anmälan senast 48 timmar före forumet. Du anmäler dig tex via elevcentralen, sök lektionen på angiven lärare du kan även kontakta receptionen för anmälan.

 

 

2019:

Alla lektioner bokas via Alex schema.

17 jan - Informationslektion

24 jan - Stadstrafik

31 jan - Landsväg

7 feb - Bilen

14 feb - Miljö

28 feb - Elevcentralen

Copyright @ All Rights Reserved