Hem Personbil AM-Moped Personbil & Släp Introduktionsutbildning Om Rosa Kortet Elevcentralen

B-behörighet - Personbil

Vi på Rosa Kortet vet att alla elever inte kan utbildas på samma sätt därför är all utbildning hos oss individuell. När du startar din utbildning och sedan träffar din trafiklärare planerar ni tillsammans hur utbildningen ska se ut. Köra med jämna mellanrum eller boka upp en intensivutbildning - det löser vi!

Teoristudier

Vilket sätt du väljer att studera på grundar sig i det teoriprov du genomför hos trafikverket. Du kan genomföra teoriprovet på följande vis:

  • Teoriprov på dator
  • Teoriprov på dator - med ljudstöd
  • Teoriprov på dator - med förlängd provtid (Måste ansökas om)
  • Muntlig teori (Måste ansökas om)
  • Tolkprov (Måste ansökas om)
Läs mer om de olika varianterna av prov på Trafikverkets hemsida.

Våra olika studiesätt

Teoristudier på dator, med eller utan ljudstöd.

Du får tillgång till frågor via elevcentralen.se eller appen Körkort Nu. Du väljer själv vilken nivå av appen du vill arbeta med. I nivå "Frågor" har du tillgång till flera 1000 olika frågor uppdelade på rubriker och i sluttest. På nivå Köra Bil har du text, filmer, bilder med mera direkt i appen - du behöver inte köpa böcker till - allt finns i appen.

Teoriforum

På trafikskolan har vi Teoriforum (teorilektioner) med olika teman, vi har också tid för frågor, diskussioner och önskemål om innehåll. Du kan även sitta i grupprummet och studera vid dina frågor samtidigt som du har möjlighet att få hjälp av trafikläraren. Teoriforumen har olika startdatum - se sidan med datum.

Muntlig teori

Det finns även en möjlighet att genomföra teoristudierna muntligt med speciellt utbildade trafiklärare. När man pluggar muntligt bokar man lektion med trafikläraren, tillsammans sitter ni vid dator. Eleven ser bara en bild och trafikläraren ställer frågor kring bilden. Precis som ett muntligt prov går till.

Muntligt prov kan sökas av den som har dyslexi eller läs- och skrivsvårigheter, även neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som leder till läs- och skrivsvårigheter kan få godkänt att genomföra provet muntligt. Ansökan genomförs på trafikskolan, du behöver inte ha en fastställd diagnos för att kunna söka muntligt prov. Kontakta oss för mer information.

Körlektioner

Dina körlektioner planerar du tillsammans med din trafiklärare. Under hela utbildningen följer vi teori och körning enligt din personliga utbildningsplan. Antalet körlektioner varierar mellan varje elev, du och din trafiklärare bygger en planering då ni kört tillsammans vid 2-3 tillfällen. Vi anpassar dina körlektioner efter dina behov med "mellis-paus" och bensträckare om det behövs.

Automatkörkort

På Rosa Kortet kan du välja mellan manuell bil eller automat. Många ser automatbilen som en begränsning - det är långt ifrån en begränsning - Den ger dig frihet! Känns det stressigt, svårt eller rent av omöjligt att arbeta med tre pedaler, koppling, dragläge. Många upplever stressen av bara start/stopp som en stor panik. Då är automatbilen ett mycket bra alternativ.

Från att inte ha körkort alls får du då ett helt vanligt körkort med en liten kod som talar om att du bara får köra automatväxlade bilar - Vilken frihet! Om du i framtiden skulle vilja uppgradera dig till manuell bil så krävs en uppkörning, inget nytt körkortstillstånd eller teoriprov. Anledningarna till att ta ett körkort med automat kan vara många, rådfråga oss på trafikskolan om du känner dig osäker.

Vår trafikskola ligger mitt i centrala Borlänge, du har möjligheter att boka boende inom gångavstånd. Vi ligger ett stenkast från Borlänge Resecentrum.

Obligatoriska kurser

Riskettan

Riskettan, den obligatoriska riskutbildningen genomför du hos oss på Rosa Kortet. Både inskrivna samt ej inskrivna elever kan göra Riskettan hos oss.

Halkbana

Halkbanan bokar du tillsammans med din trafiklärare. Du kan inte boka halkbanan hos oss som privatist.

INTENSIVUTBILDNING

Att ta sitt körkort intensivt är en väldigt speciell process - och kanske är den bästa lösningen för dig. Det är ett högt tempo och mycket kunskap ska pluggas på kort tid. Samtidigt är det perfekt om du har ett tajt schema och kan utnyttja sommarlov och semesterveckor/dagar.

Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din utbildning. Vi har inga speciella kursstarter då all utbildning planeras individuellt.

Obligatoriska moment bokas efter planering med trafikläraren och efter uppfyllda kunskapskrav.