Hem Personbil AM-Moped Personbil & Släp Introduktionsutbildning Om Rosa Kortet Elevcentralen

Ja, visst är det dags att ta B96 eller BE!

Skoter, biltrailer, hästar eller en husvagn - att utöka sitt personbilskörkort med godkänt för tyngre släp underlättar i vardagen. Det gäller att bestämma om du vill köra utökat B(96) eller BE.

Bild på bil med släpvagn

Körkort med utökat B96 ger till möjlighet att köra ekipage med totalvikt max 4250kg. För att få ditt utökade körkort gör du ett körprov hos trafikverket. Du behöver inte söka ett körkortstillstånd för att kunna köra upp eller för att övningsköra hemma. Du och din handledare behöver inte gå introduktionsutbildningen men handledaren måste ha ett handledartillstånd. Ni måste ha en övningskörnings-skylt.

Med körkort BE kan du köra 3500kg totalvikt för personbilen plus släp med totalvikt 3500kg. För att få ett BE-körkort behöver du göra ett teoriprov samt ett körprov hos trafikverket. Du måste söka ett körkortstillstånd. Ni behöver inte gå en introduktionsutbildning för att övningsköra hemma men handledaren måste söka ett handledartillstånd. Ni måste också ha en övningskörnings-skylt.

Kontakta oss för att komma igång med din utbildning.

För Företag

Vi hjälper er personal med körkortet, kontakta oss för offert. Du kan använda transportstyrelsens släpkalkylator för att räkna ut vad ditt ekipage kräver för körkort.

Ekipage: Vår manuella VW Golf + Släp från NordicCar Trailer. Vår automatväxlade VW Golf + Släp från NordicCar Trailer. Kör du upp med automatväxlad bil får du villkor att bara köra automat.

Priser Personbil+släp

Paket BE - 5730kr
  • Teorimaterial + inskrivning
  • 1 lektion á 100 min
  • uppvärmning och lån av ekipaget vid prov
Paket B96 - 4230kr
  • 1 körlektion á 100 min
  • Uppvärmning och lån av ekipaget vid prov

1 Körlektion 100 min - 1800kr

BE-boken för redan inskrivna personbilselever - 300kr

BE-priserna gäller tom 2020-12-31