Hem Personbil AM-Moped Personbil & Släp Introduktionsutbildning Utbilda Dig i Simulator Om Rosa Kortet E-handel Elevcentralen

Ja, visst är det dags att ta B96 eller BE!

Skoter, biltrailer, hästar eller en husvagn - att utöka sitt personbilskörkort med godkänt för tyngre släp underlättar i vardagen. Det gäller att bestämma om du vill köra utökat B(96) eller BE.

Bild på bil med släpvagn

Körkort med utökat B96 ger till möjlighet att köra ekipage med totalvikt max 4250kg. För att få ditt utökade körkort gör du ett körprov hos trafikverket. Du behöver inte söka ett körkortstillstånd för att kunna köra upp eller för att övningsköra hemma. Du och din handledare behöver inte gå introduktionsutbildningen men handledaren måste ha ett handledartillstånd. Ni måste ha en övningskörnings-skylt.

Med körkort BE kan du köra 3500kg totalvikt för personbilen plus släp med totalvikt 3500kg. För att få ett BE-körkort behöver du göra ett teoriprov samt ett körprov hos trafikverket. Du måste söka ett körkortstillstånd. Ni behöver inte gå en introduktionsutbildning för att övningsköra hemma men handledaren måste söka ett handledartillstånd. Ni måste också ha en övningskörnings-skylt.

Från och med 1 november 2020 kan du som har ett manuellt B-körkort i grunden köra upp i automatbil samtidigt som du behåller möjligheten att köra manuellt ekipage.

Kontakta oss för att komma igång med din utbildning.

För Företag

Vi hjälper er personal med körkortet, kontakta oss för offert. Du kan använda transportstyrelsens släpkalkylator för att räkna ut vad ditt ekipage kräver för körkort.

Ekipage: Vår automatväxlade VW Golf + Släp från NordicCar Trailer. From 1 november 2020 kan du köra upp med automatväxlad bil utan att få detta som villkor förutsatt att du har ett manuellt körkort för personbil.

Trafikverkets avgifter mm.

Teoriproven i Dalarna är i Falun och Trafikverket tar ut en avgift på 325kr för ditt prov. Vi gör våra uppkörningar på personbil och släp i Falun och avgiften till Trafikverket är för B96: 800kr och för BE: 1650kr. Trafikverkets avgifter är ej medräknade i våra priser.

Ni som tar B96 måste komma ihåg att foto och underskrift ska vara klart före körprovet, detta gör ni hos Trafikverket i Falun i god tid innan provet. Ni som tar BE gör klart underlaget innan erat teoriprov.

Opererat ögonen? Du måste du först av allt beställa ett nytt körkort där ditt villkor för glasögon är borttaget, kontakta Transportstyrelsen för mer info.

Priser Personbil+släp

Paket Släp BE/B96 - 4730kr
  • Inskrivning
  • 1 lektion á 100 min
  • uppvärmning och lån av ekipaget vid prov
Teoristudier för BE
  • För dina teoristudier rekommenderar vi korkortsboken.se - då kan vi följa dina teoristudier hela vägen.
    Avgift för teorimaterialet tillkommer, du kan testa materialet gratis i 48h innan du bestämmer dig för vilken period du vill betala för. Läs mer på korkortsboken.se

  • De erbjuder Provgaranti! & Det medför att vi kan följa dina studier.

1 Körlektion 100 min - 1800kr

BE-priserna gäller tom 2024-08-31